Shååvven


Shåvven är Snösvängets och Sparkettens årliga föreställning bestående av musik, dans, sketcher och andra tokigheter. Nedan kan ni läsa om de många fantastiska shåvver som framförts genom historien.

Shååvven 29 Regering!

En orangegrön röra, budget schmudget, vem styr egentligen?


Shååvven 28 Studentförening!

Finns det andra föreningar än Snösvänget, Shååvven fem studentföreningar och en student, shååvven värva folk innan spexet gör det


Shååvven 27 Förnyelsebar Energi!

Vart tog vintern vägen, kärnkraft? Nej tack!, när oljan är slut, tänk på barnen, shååvven träblås


Shååvven 26 Cirkus!

Shååvven på styva linan, Tänkt på barnen, Clownen som kallades det, Prova inte det här hemma, Gör det inte - det är för farligt!


Shååvven 25 Kvarsittning!

Shååvven om skolan, Shååvven elevernas uppror, Shååvven prutten och partena kommer till poängen, Shåvven tyst i klassen, Shååvven roliga timmen, Shååvven skamvrå


Shååvven 24 Melodifestival!

Hellåå Eurouppe!

Snösvänget och Sparketten tog emot hela europa till en fantastisk tävling i musik där allt från dålig engelska, högerextrema politiker, flöjtbål och Saxofonjuckande förekom.

Vi fick även reda på svaret till den eviga frågan: "Vilken efterfest är egentligen bäst? Basisternas eller brassets!?"


Shååvven 23 Censur!

Den hemliga shååvven
eller
Den transparenta shååvven
eller
Den avslöjande shååvven
eller
Den shååvven du aldrig såg
eller
Den bästa PIIIP shååvven någonsin!


Shååvven 22 Ur spår!

2012 års shååvv hade tåg-tema och innehöll bland annat luciatåg, demonstrationståg, lämeltåg, toga-möte, på spåret tävling, en flörtande konduktör, en pinsam pappa och epic sax guy juckande.

Även detta år dansade Sparketten till Snösvängets toner.


Shååvven 21 En Melodikryssning

M/S Barbarella lättade ankar och herr och fru Styrman Karlsson bjöd på en oförglömlig melodikryssning. På havets böljande vågor bjöds det på talangjakt, ubåtar, giggolos och melodikryss förstås!

Till Snösvängets toner dansade återigen Sparketten efter att ha legat i dvala ett antal år.


Shååvven 20 En lärorik resa genom historien

Temat var historia och publiken fick bland annat uppleva stenåldern, jesu födelse och den trojanska hästen. Det blev även en hel del ost och en ostindier.

Shååvven 20 var en fantastisk jubileumsshååvv med en lika fantastisk efterföljande jubileumsfest. Många gamla svängare dök upp för att fira orkesterns 20-årsjubileum. En gång brandgul, alltid brandgul!

Titta på shåvven 20 här!


Shååvven 19 Sol

Centralt som en jättelik himlakropp. Någonting som lyser upp vintermörkret. En uppstigande stjärna. Studentorkestern snösvänget presenterade: Shååvven 19 Sol - Spelas det svensk musik på grisfesten?

Kommer herr och fru Storch återfå kärleksgnistan?
Kommer reseledaren sträcka sig under pool-jympan?
Vem är den skumme figuren som spanar gymnasterna?

Många frågor fick ett svar och publiken bjöds på en hel kväll med massor av ljusglimtar i många olika skepnader.


Shååvven 17 Kärlek

Vad har man tvålen till? Hur hittar man sin kärlek? Kommer Robin få sin Marion? Vad kommer det bli av Robyn och Mario?

Det finns många frågor att besvara och vi lämnar ingenting orört. Den röda tråden kunde ses genom hela föreställningen.


Shååvven 16 Gangster

16 januari 1920 träde spritförbudet i USA i kraft. Det ledde tillen omfattande verksamhet med svartklubbar i dunkla källarlokaler. Denna verksamhet kontrollerades till stor del av maffian. 1931 åtalades Al Capone för skattebrott. Det här är inte en shååvv om honom. Men den innehåller gangsters och swingmusik.

Den 28:e april är det dags. En färgsprakande och fantastisk Shååvv kan avnjutas av dig på Droskan. Det lär bli den bästa nånsin, eftersom vi redan tycker den är kul. Och affischen är snygg. Och vi är också snygga.


Shååvven 15 Sport

Denna jubileumsshååvv gick i idrottens tecken och innehåll legendariska sketcher som blindpingis och gaytennis. Vi fick se vad som händer samtidigt i de svenska fjällen. Årets bullmarksdans var en av de vassaste någonsin En oförglömlig jubileumsshååvv med ett hejdundrande kalas som följd.


Shååvven 14 Shååvvskij sovjetskij

Publiken bjöds på höjdarskejter som Konsum Ålidhem (R), där (R) står för revolutionärerna och vi fick en inblick i det ryska rymprogrammet President Putin gick på ritz och publiken fick avnjuta livetetris. En äkta hockeystomp med den klassika ryssfemman ledde till murens fall. Arbetets söner och inter- nationalen framfördes som om Svänget inte gjort annat än att spela proletär arbetarmusik. Citat: "Det vet jag inte Prutten!".


Shååvven 13 Snö

Varför är Sverige så kallt? Ja det fick ni ju faktiskt veta. Orkestern åkte ända till nord-polen och fann där en mycket lessen Kung Bore. Under resans gång upplevde orkestern en hel del väder och vind, publiken fick se ett par onämnbara byxor med resår-bakdel och Kompet Unplugged debuterade. Publiken fick även träffa Kapten Rövskägg och herrbaletten var nåt i hästväg! Tyvärr blev ju Kung Bore lite för glad, efterföljande vårvinter blev osedvanligt kall.


Shååvven 12 Bolibompa

Bolibompa! Bolibompompa! I det här avsnittet fick barnen lära sig hur ett reningsverk fungerar och vad pappa gör när barnprogrammen är slut. Brasse rökte en gång för mycket och såg rosa elefanter. Barnvänligt så det förslår. Björne fann även en värdig efterträdare i Styrbjörn.


Shååvven 11 Rymden

Rymden var temat, då orkestern bl a färdades till planeten Stargay, mötte Barbarella och upptäckte hur hälsosamt och stärkande det är i rymden

Titta på shåvven Rymden här!


Shååvven 10 Öken

För en smärre publik genomfördes ännu en shååvv som trots totalt kaos ända fram till ridådragningen blev otroligt bra. Prutten och Partena var i högform!


Shååvven 9 Cirkus

Cirkus Traktör var ett lite hemligt tema som faktiskt också lyckades rätt bra.


Shååvven 8 Las Vegas

Tillbaka på Sagateatern körde vi hårt med ett LasVegasglittertema som blev, tja, bra. Första shååvven på en tisdag.


Shååvven 7 Mat

Matshowen på Östra Gymnasiet då saxsektionen befläckade ridån, Prutten & Partena debuterade och orkestern lyckades tillskansa sig en alldeles egen dammsugare.


Shååvven 6 Tvål

Tvålshååvven utmärktes av en flytt till Sagateatern och att vi lyckades med bedriften att bli sponsrade av Barnängen och följaktligen kunde förse samtliga i publiken med var sin Bliwtvål. Vi förser oss faktiskt fortfarande med dessa tvålar i orkestern.

Titta på shåvven Tvål här!

Shååvven 5

Temat var "5" och föreställningen - som hastigt flyttades till Aula Nordica pga den bokningsansvariges totala brist på kompetens - har gått till historien som en av de sämre.


Shååvven 1994

Denna Shååvv gick i barnprogrammets tecken och var den sista som hölls i Rotundan (då den fortfarande var användbar). Trazan och Banarne var konferencierer och skumbananer utdelades till publiken.

Shååvven 1992

Den första shååvven!

Titta på den första shååvven här!