Klarinettsektionen


Oanonyma Klarinister, sektionen som syns, dansar, känns och hörs mest (även när vi inte spelar) Kärt barn har många namn: Lakritsstång, chokladstång, fnitterpinne, klärpa, klarra, saltad lake eller bara klarinett.

Snösvänget kan på ytan verka vara en anarki, men under ytan är det klarinettsektionen som styr orkestern med järnhand. Vi är den snyggaste, smartaste, mest narcissistiska, spretigaste, roligaste, vackraste, monokromaste, hybrigaste, den mest efterapade sektionen (saxarna, hitta på era egna jävla moves!) och inte minst den sektion som håller uppe promillehalten i orkestern!

Detta står i kontrast till de resterande sektionerna: Kompet som knappt har kommit in i puberteten (vart tog snuset och skägget vägen?), trumpetarna som bara halvt ligger med varandra nu för tiden, sparketten som inte ens verkar kunna spela nåt instrument, flöjterna som tar på tok för mycket plats, trombonerna som verkar ha glömt dragen hemma (alternativt skulle behöva vara mer dragna), saxarna som, trots att det enda de kan är att sola, bleknar i jämförelse med klarinetterna bredvid.

Ännu har ingen vågat utmana vår maktposition, eftersom alla vet att man kan stoppa upp en klarinett mycket längre än en sax...

Törs du gå med, eller är du en Kleine Feigling?

Se även Klarinett 2.