Den lille snöhästen
2005

Rödluvan hade varit sjuk och känt sig så ensam och isolerat. Men nu skulle hon gå ut på gården en liten stund. Men vad var det hon såg vid julgranen. Det var ju en snöhäst!
Hästen blev glad att se Rödluvan och sprang  fram till henne över gården.
Rödluvan ropade "Stopp, stopp, kom inte för nära för då ryms  inte du på bilden som jag tänker ta på dig. Då stannade hästen och Rödluvan tog en bild och sedan sa hon: "Vad heter du?"
"Jag heter Jack ", sa den lille hästen. "Jag har nämligen ett jack i mitt ena öra och därför började alla kalla mig för Jack.
"Sedan skuttade han iväg en bit och sa. Titta vilket stort blått stall för hästar det finns därborta. Finns det mycket havre till hästar i det?"
"Nej" he, he, he," skrattade "Rödluvan, "Det är inget stall utan det är ett tält där dem förvarar fönster. I somras träffade jag en katt som trodde att tältet var till för att förvara kattmat i.

Fönster???? Sa hästen förvånad. "Men fönster skall väll sitta på husen? "Rödluvan sa: "De håller på at byta ut alla fönster mot nya. Och då förvaras de nya fönster ett tag i tältet tills snickarna får tid att sätta in dem på plats i husen". "Nu förstår jag", sa hästen.

Rödluvan berättade för den lille hästen Jack att hon ifjol också hade mött snöhästar på gården. Det var 2 stora vita hästar. Då sa Jack. "Det var mina föräldrar som du träffade". 
Tiden gick så fort och mörkret började falla. Men Jack stod under en lyktstolpe och då var han lika skinande vit som på dagen. Och så berättade Rödluvan och hästen sagor för varandra.
Plötsligt vände den lille hästen om sig och lyssnade. Han hörde någon säga: "Nätet är ner vad skall vi göra". Nu kunde ingen komma ut på Internet.
Oj, sa Rödluvan. nu måste jag vandra iväg till någon ansvarig som kan laga nätet.
"Nej" sa lillhästen, "Sett dig på min rygg så rider jag dig till nätverksteknikern. Rödluvan satta sig på hästens rygg och så red dem iväg. Under tiden berättade Rödluvan om en svart dator som var en gammal server och som hela tiden gjorde livet surt för alla genom att se till att saker på Internet gick sönder. "Var inte orolig", sa lillhästen. Det här kommer att fixa sig.

Den lille hästen Jack stannade utanför en underjordisk gång och sa till Rödluvan "Gå nerför trappan här. Därnere skall du hitta en trevlig tekniker som kommer att hjälpa dig och dina grannar". Rödluvan gick ner och träffade den trevliga tekniker som sedan hjälpte att laga nätet igen. Så alla kunde surfa igen. Sedan fick Rödluvan åka hem på hästen rygg.
Rödluvan vinkade till hästen från balkongen till lillhästen Jack. "Hej då, sov gott och  vi ses imorgon igen" ropade hon.
"Hej då Rödluvan" Ropade hästen tillbaka. "Imorgon skall vi berätta flera sagor för varandra".
Wilhelmina Schedin.2016-03-12