Foxy i sommarparadiset 

2003 del 2
2003-07-04. Sommardrottningen hade klätt sig i rosa. Det fanns en syren på gården som slog ut senare, det var en annan sort. Vilket konstverk blommorna var. Räven bad åter en tackbön till Skaparen.
2003-07-04. Nu hade röllika kommit. Räven hittade den på gården.  Räven sa: "Även den blomma är fin och den lär vara en läkeväxt också. Sommardrottningen svarade: "Alla växter har läkande inverkan". Blommor och växter sprider glädje och harmoni och detta har en hälsosam effekt.
Björken är ett träd som ger en kraft. När man fått bekymmer kan man gå till björken, hålla om den och berätta allt. Och björken skall ta över sorgen och befria dig från den. Så berättades det i gamla tiden för folk. Men Räven upplevde att björken verkligen gav tröst.
2003-07-04. "Men vad är nu detta?" sa Räven, "Rimfrost mitt i sommaren och dessutom snö under träden!". Dem ser ju ut som silverträd med gnistande is. "Nej", sa Sommardrottningen. "Gå närmare då ser du vad som hänt". Då såg Räven att de tre häggträden var angripna av en sort larvar som hade ätit upp alla blad och spunnit tråder runt grenarna. Men det lustiga är att träden senare får nya löv och att syrenen blommar igen året därpå.
2003-07-04. Sommardrottningen sa: "Vill du se mera blommor". Det ville Räven och hon följde Sommardrottningen på promenad till en backe vid en landsväg. Och där växte det kråkvicker.
2003-07-04. Det växte alla möjliga blommor på den där backen. Här syns fibbla. Enligt blomboken skulle det vara höstfibbla, men hösten ville ju Räven inte tänka på. Men det stod i boken att den växer mellan juli och oktober.
2003-07-04. Det fanns fler blommor på backen. Nu hade även blåklockorna kommit. Sommardrottningen hade nu klätt sig i ljusblått. Räven sa: "Jag är så fascinerat över allt som Skaparen gör i naturen".
2003-07-05. På samma backe växte det även mjölkort. En stor del av backen var cerise färgad av dessa.
2003-07-05. Så här ser en blommorna på mjölkört ut.
 
2003-07-05. Räven cyklade till en bäck där det fanns älgört. Det var så fridfullt och vackert vid bäcken. Men älgörten hade inte slagit ut än. Men Räven hittade et exemplar som var någorlunda utslagen.
2003-07-05. Den här växten heter gulvial. Den växte också vid bäcken.
 På marken hittade Räven en konstig liten blomma. Den växte i sällskap av flera stycken på gräsmattan och var en markväxt. Blommorna är inte alls stora. Men måste verkligen titta noga om man vill hitta den.
2003-07-05. Det växte även tistel vid bäcken. Dem kan bli höga. Här visas bara den vackra blomman.
2003-07-05. Vårdrottningen klädde sig i ljusblått igen. Hon sa: "Titta nu noga på den här blåklockan". Räven tittade på den och upptäckte att de fanns små daggdroppar på blåklockan. Räven sa: "Den här måste jag visa för hela värden". 
2003-07-05. Den här ser ju ut som en klocka i en saga om älvor.
 
2003-07-05. Ytterligare en bild på en blåklocka. Denna blomma är så vacker så Röven villa ha flera bilder av den. 
2003-07-05. Plötsligt hörde Räven en röst som sa: "Bzzz, blommorna är inte enbart fina utan de ger även en utsökt honung till vår kupa". Räven hade inte lagt märke till att blomman var bebodd med ett bi just när hon tog bilden. Men det var ett snällt bi som inte stack folk.
2003-07-05. Biet hade flugit sin kos nu. Räven sa: "Vad lustigt, den ena klockan pekar uppåt i stället för att hänga ner.
2003-07-06. Vårdrottningen hade klätt sig i rosa idag. hon visade en vacker nyponros. Det doftade så gått från nyponbuskarnas blommor.
2003-07-06. Sedan sa Vårdrottningen: "Nu skall jag visa dig en rosa röllika". Räven blev lite förvånad men det fanns en del röllika som var ljusrosa. När Räven senare tittade i en flora såg hon till och med en bild på en cerise röllika!
2003-07-06. I gröngräset bland vitklöver låg det en söt kissekatt. Katten sa: "Du får gärna klappa mig, jag älskar att bli klappad". Då klappade Räven kattan och sa: "Är du Mästerkatten i Stövlar som hjälper din matte med allt ;-)?"
2003-07-06. Den här vackra blomman växte intill grishagen. Ser ut som en sort lejongap men Räven kunde inte hitta den i floran.
2003-07-06. Räven gnolade på en tokig visa som gick så här: "Nu är det sommar, nu är det sol. Nu är det koskit i hagen" ;) Ja det fanns ju kor i hagen. En fjällko med 2 kalvar. Djurskötare skulle ta in korna och kom ut med ett upprullat rep i handen. då började kon och kalvarna gäckas med henna och rymde varje gång hon kom i närheten. Räven tänkte: Hon borde ha använt repet som lasso då hade hon ju lätt kunna fånga in korna, precis som cowboys gör. Kalvarna tyckte den här leken jätteroligt och de skuttade och hoppade omkring i hagen. :-)
2003-07-08. Sommardrottningen visade ytterligare en fin blåklocka. Räven sa:  "Den är ju en av dem finaste sommarblommor vi har".
2003-07-08. "Joooooooo!" sa ett litet kryp, "Det är därför jag har satt mig på blomman".  Räven sa: "Då kommer du med på min bild och hamnar på webben med andra insekter som jag redan har fotograferat".
2003-07-09. En ny dag med solsken. Sommardrottningen sa: "Nu skall jag ta med dig till ett nytt paradis, följ bara efter mig".  Sommardrottningen förde Räven till en park där det växte de vackraste blommor. Vid en liten damm fanns det förgätmigej.
2003-07-09. Och det växte vackra blåa strandiris. Räven sa: "Varje gång förundras jag över att vår Skapare kan skapa så vackra blommor. Ingen mänsklig konstnär kan måla så vackra mönster på en blomma.
2003-07-09.  Det var fuktigt vid dammen. Daggen låg på bladen och gnistrade i solen.
2003-07-09. Räven kunde tyvärr inte namnen på alla blommor. Den här fanns i alla fall i Trädgård Norr. 
2003-07-09. Och den här blomman som är orange växte tillsamman med tusensköna.
2003-07-09. Här en vacker röd dahlia.
 
2003-07-09. Räven kom till en liten damm med en fontän och i solljuset såg Räven att det fanns en regnbåge i dammen.
2003-07-09. Den här fuchia var verkligen grann.
 
2003-07-09. En vacker vit blomma i en blomlåda på stan. Kommunen hade verkligen planterat fina blommor. 
2003-07-18. Räven hade semester och for till Stockholm. hon gick på lummiga naturstigar på Skansen. Där måtte hon sommardrottningen igen och hon visade Räven de vackrast blommor som fanns. Bl. a. dessa Cikoria.
2003-07-18. Räven granskade en cikoria blomma på nära håll. Vilket otroligt konstverk blomman var. Räven sa: "Det gör mig så lycklig att se på så vackra blommor.
Räven besökte också Skansen för att hälsa på en kompis. En rödräv som hette Skansenräv. Här kom Skansenräven just fram bakom en sten och han blev glad att se Räven som kommit den långa vägen från Umeå för att träffa honom. Skansenrävan sa: "Du måste få träffa mina kompisar björnen, vargen, lodjuret och järven också. Det ville Räven gärna men om  dessa djur skall Räven berätta i en sida som speciellt handlar om rovdjur.
2003-07-19. Räven hittade en till blomma som hon aldrig set förut i Stockholm. den växte i närheten av Kaknästornet. Stjälkarna och bladen till dessa blommor var stora. Räven sa: Vilken egendomlig blomma, men jag vet inte vad den heter"
2003-07-24. Räven hade kommit hem igen och på gården växte dessa vackra lila klockor. Räven hörde i tankarna hur de började ringa.
2003-08-22.  Dessa vackra vita blommor växte på gården. Den heter Malvia
2003-08-22. Här en rosa Malvia som också fanns gården.
2003-08-24. Nu var det sensommar. Solrosorna på gården höll på att slå ut.
2003-08-26. Räven tog en promenad vid dammen på lunch. Där växte massor av gulsporre. Medan Räven fotograferade blommor låg hon på knän i gräset. När hon sedan tittade åt sidan såg hon att hon hade fått sällskap. Det var två gräsänder som gick alldeles intill henne utan att vara minsta rädda. Detta gjorde Räven så glad.
Och det växte äpplen på träden. Räven blev lite vemodig för hon ville inte att sommaren skulle ta slut. Då började det regna och några regntårar fastnade på ett äpple. De satt där som små pärlor
Men Sommardrottningen tröstade Räven. Hon sa: "Även jag måste gå snart och hösten skall ta över och sedan kommer Kung Bore tillbaka. Men kom ihåg att spara alla minnen av våren och sommaren och plocka fram dem när vinterstormen rasar.  Då kommer vintern inte att vara lika svår. Och nästa år kommer jag tillbaka igen och då växer det up nya blommor igen. Och du skall kunna njuta igen på en mysig plats som till ex. här på bilden. Och solen skall åter värma.

Här slutar sagan om Rävens
vandring i vår- och sommar-
paradiset
 

Och här slutar även sagan om   Sommardrottningen som sa: "Förgätmigej!"

© Foto: Wilhelmina Schedin 2016-03-10