Moo machine är ännu en av dessa interna konstellationer som fått ett eget liv. Sättningen är en ganska traditionell kvintett med trummor, bas, gitarr, trumpet/flygelhorn och altsax/tvärflöjt och ger en bra grund för svängig jass. Vår specialitet är s.k. "moo-bop", en genre som sprang fram som en reaktion på bä-boppen och som dominerats av giganter som Koleman Hawkins, Mules Davis, John Koltrane, Tjurlie Parker, Clifford How-Now-Brown-Cow, Thelonius Moonk, Milk Jackson, Art Farmer, Clark Dairy, John McKlövlin, Chick Korea, Jaco Pastöriserius, Berndt Egerbladmage, Nat Udderley m.fl.

Moomachine har nu haft en officiell spelning på det trevliga caféet HamnMaskinen och i publiken fanns prominenta åhörare som Lasse Lystedt och Staffan Öberg. Herr Öberg lär ha uttalat sig positivt om upplevelsen (efter vissa påtryckningar) men herr Lystedt lägsnade av sig nånstans i mitten... Personligen är vi dock ganska nöjda med spektaklet som för övrigt spelades in på en Digital Ljud-Kassett (DLK) för framtida bruk.

Förr alla som ändå är sugna på att höra oss spela torde det vara trevligt att få veta att Moo machine spelar lajv på scen under Jazzfestivalen. Beger man sig till Freja Jazzbar kl 12.00 på lördag 24 oktober kommer man inte att kunna undgå att höra oss. Tråkiga nyheter är dock att Frida för närvarande inte finns ibland oss; hon har mot bättre vetande styrt kosan till Würzburg och kommer att vara stationerad där ett tag framöver.


Med i vårt muntra gäng är:

Frida "Lockjaw" Norberg - träblås (på distans)
Johan "Fat Girl" Ögren - bleckblås
Pelle "Django" Garpebring - tunna strängar
Örjan "Pucko Pastorius" Furberg - tjocka strängar
Mattias "Animal" Engström - skrammelburkar

 

Apropå slagverk kan man dra sig till minnes följande lilla vers av Bengt Sahlberg:

Man väntar sig väl pang och dunk
från småpojkar som spelar punk
men buller från en vuxen karl
väl knappast nån på allvar tar


© Studentorkestern Snösvänget 1997
Senast uppdaterad 1999-02-21 av
IT-kommissionen
Synpunkter:
snow@acc.umu.se