Vilka är vi?

En trevlig liten avknoppning från Svänget vars medlemmar är ålagda att spela något annat än sina huvudinstrument. Repertoiren består, något som ensemblens namn kanske antyder, av kompositioner av den tyvärr avlidne tonsättaren, kaffedrickaren, storrökaren och mustaschbäraren Frank Zappa. För att inte förvirra oss själva i allt för stor utsträckning har vi koncentrerat oss på den lite mera råckenrålliga sidan av nämnda herres digra produktion.

 

Vem faen är Frank Zappa?

Frank Vincent Zappa var ett musikaliskt geni. Dessutom var han ful. Vi är inga musikaliska genier men vi är fula i alla fall.
Under sin nära 30 år långa karriär hann han med att släppa ett stort antal skivor, minst 60, och de spänner över många olika typer av stilar och ensembler. Bland sina influenser brukade han framhålla Varése, Stravinsky och Johnny "Guitar" Watson som särskilt betydelsefulla. Dessutom hade han för vana att bara anlita väldigt duktiga musiker till sina projekt. Med fakta i handen kan man således dra slutsatsen att FZO är ett fullständigt horribelt projekt och att vi borde spärras in för att ens ha tänkt tanken, men det bryr vi oss inte om.

 

FZO består av:

Mattias "Heavy Metal Farmer" Engström tokig trumsetstraktör
Pelle "Gripp Negerballe" Garpebring galen guragnisslare
Johan Ögren bortkommen basist

 

Repertoiren

Listan är inte så lång ännu men vi jobbar på det. Följande godbitar har vi i alla fall lyckats repa minst en gång:

Dirty Love
San Bernadino
Cosmic Debris
Muffin Man
Pygmy Twylyte
Sofa
Trouble every day
Broken hearts are for assholes

 

Var kan jag få veta mer om Zappa?

Primärmålet för Zappaintresserade nätuptäcksresande torde vara St. Alphonzo's Pancake Homepage för den är väldans bra. Kolla in den.
För den som gillar Usenet kan jag rekommendera alt.fan.frank-zappa och alla stackare som fastnat i IRC-träsket kan gå till #zappa på i princip vilket nät som helst men i synnerhet på X-World (irc.bluemoon.net) eller Efnet.

 


© Studentorkestern Snösvänget 1997
Senast uppdaterad 1997-12-02 av
IT-kommissionens utsända Zappaombud
Synpunkter:
snow@acc.umu.se