Bosse i Bushörnan

Jag älskar att busa! Det roligaste jag vet är när Matte tar fram stickningen. Jag hänger i framtassarna i änden av stickan. Den vippar så roligt upp och ned. När jag tröttnat på det, lägger jag mej i Mattes knä stickningen så Matte inte kan vända den och byta varv! Eller också håller jag fast garnet med framtassarna, så att det blir tvärnit för Matte. Jag tuggar på garnet också, så det går av! Det blir många trådar att fästa sen!

katt

När Matte går ut i köket följer jag alltid efter, det kan ju tänkas att hon ska laga mat!(Jag är alltid pigg på något att äta!) Jag älskar att hjälpa till. När Matte inte vill ha min hjälp, leker jag med hennes fötter i stället. Jag hänger mej fast med alla fyra tassarna, så hon får väldigt svårt att flytta sej. Det händer förstås att hon trampar på mej ibland. När jag springer i sicksack mellan hennes fötter, händer det ju förstås att hon slår upp en skåpdörr i huv'et på mej! Det är sånt man får ta , för att ha lite kul!

fladdermus

Vad roligt det är med krukväxter! Man kan gräva i jorden, klättra i dom, tom tugga på dom. Matte tycker inte om när jag bryter av grenar och kvistar (som jag gjorde i hennes stora 28-åriga Hibiscus, tänk va), men jag är ju lite klumpig! Alla kan ju inte vara så'na 'fina försiktiga flickor' som Elsa. Hon har visst aldrig slagit sönder eller vält omkull nå'nting, konstig katt! En dag välte jag ner en kruka från fönsterbänken: ytterkruka i kras, blomma i lösbladssystem, jord överallt. Jag skulle ju bara tränga mej förbi på insidan till en ännu intressantare blomma längre in. Men vet ni vad, jag tyckte precis det låt som om Matte skrattade, det kan hon väl inte ha gjort! Jag har faktiskt några bilder på mej i krukväxterna.

bug

Jag gillar också att tugga det mesta som finns här hemma! Matte säger att jag uppför mej som en bebis. Lampskärmen är jättegod, tycker jag! För att inte tala om Mattes Hemtrevnad och min egen ampellilja, som jag fått av Matte!

Matte har det besvärligt med våra mattor, dom ligger alltid i knölar, säger hon. När hon ska lägga dom tillrätta hjälper jag gärna till! Det är roligt. Det tycker inte Matte. Konstigt va?

katt i påse

Jag tycker det är jättekul att plocka ner nålarna från Mattes anslagstavla. Hon säger att det är farligt, och tar ifrån mej nålarna när jag tuggar på dom. Dessutom påstår hon att jag har bort viktiga anteckningar för henne! Vilket larv!

katt

Jag gillar att undersöka Mattes handväska! Titta där är den ju!Det kan ju finnas nå't intressant där. Matte tycker inte om när jag plockar ur saker ur väskan och leker med dom!

myror

En dag skulle Matte sätta in foton av mej i ett album, det vaaar kul! Jag hjälpte till: jag petade in dom i fickorna, smakade på dom för att kolla att dom var OK och la' mej se'n på dom för att kolla resultatet! Matte blev jätteglad för att jag hjälpte henne.

När Matte lämnade en stor kruka med jord obevakad en stund, passade jag på. Ni vet ju att jag älskar blomjord. Jag grävde och krafsade, fick ut stora kokor på golvet. Dom lekte jag med ända tills Matte upptäckte vad jag höll på med. Då tog det roliga slut förstås!

cat

Jag tycker att tvättmaskinen är väldigt intressant. Jag måste bara undersöka den så fort jag får tillfälle! Ibland tycker faktiskt Matte att jag är ivägen, det måste ju erkännas.

Nu blommar Mattes hibiscusar! Det här är en av hennes mindre, jag får faktiskt smaka på den för henne!

Cat


Jag älskar Mattes balkongodlingar! Så många intressanta växter det finns där. Här undersöker jag en Azalea som just börjar knoppas. Aj-aj, sa Matte. När jag tuggade i mej Mattes nysatta gräslöksplanta, blev hon inte glad!

En dag fick jag tag i en obevakad toarulle. Det ni! Gissa om jag hade kul!

Matte säger att jag busar, när jag hjälper till att sopa upp kattsanden!

Hem