Skidtur 
För två veckor seda kom min far på besök, i syfte att åka skidor med mig. På lördag, vi lunchtid, hyrde han skidor på Nydalacampingen. Själv åkte jag givetvis på mina Vita Blixten. Vi begav oss till hundspåret.
Efter någon kilometer på hundspåret upptäckte vi att det fanns en skylt med texten "Nydalasjön", som pekade mot en stig. Vi beslutade oss för att utforksa den sistnämnda närmare.
Efter några minuters åkning närmade vi oss mycket riktigt sjön.
Vädret var ganska behagligt, runt 18 minusgrader och mycket sol. Vi passade därför på att ta en liten tur ut på isen.
Snötäcket var tjockt och lättåkt, utsikten var storslagen.Vi återvände därefter till stigen, och fortsatte tillbaka till hundspåret. Efter att ha passerat sexkilometersmarkeringen, var det dags för en liten fika-paus.Vi drack svartvinbärste ur vikkåsor (f.ö. en fantastisk uppfinning).
Därefter fortsatte vi tillbaka till startplatsen. Själv var jag rätt nöjd då men far, en mig vida överlägsen skidåkare, beslutade sig för att även åka det kortare varvet på spåret en gång.

Söndagens väder visade sig vara mindre behagligt än lördagens. Dels var det 2-3 grader kallare, dels blåste det kraftigt. Efter att nere vid Umelagun ha spännt på mig skidorna, kändes det som mitt ansikte var på väg att lossna. Det tog en bra stunds åkning för att få upp värmen i kroppen. I närheten av den plats som vi fikat på dagen innan hade vinden fritt spelrum över fälten.Även denna dag åkte min far ett extra kortare varv, medan jag begav mig hemåt. På vägen passade jag på att studera termomtern vid startplatsen för de övriga skidspåren. Den visade då -20.Comments 

Add Comment

Fill out the form below to add your own comments.

Insert Special:
Moderation is turned on for this blog. Your comment will require the administrators approval before it will be visible.